Sara Website

Sara begon als 12-jarige fluitiste haar carrière als muzikant in de Koninklijke Harmonie De Weergalm der Winghe o.l.v. Piet Celis. Na enkele jaren kwam daar de Concertband Boutersem bij o.l.v. Koen Wilmaers. De liefde voor muziek in het algemeen was zelfs zo groot dat ze in 2004 aan het Lemmensinstituut afgestudeerde als master in de muziekpedagogie.

Op haar website: https://sara.musiceren.be staat “Music, it’s not what I do, it’s who I am”. Dit is altijd zo geweest. Tijdens haar studies, gaf Sara al lessen notenleer in het muziekatelier in Boutersem en bij de fanfare van Wezemaal. Bovendien speelde ze  in verschillende orkesten en dirigeerde ze het kinderkoor Bojeko en later ook Jeugdkoor Cantando in Boutersem.

In 2014 was ze als dirigent van Cantando dringend op zoek naar een repetitielokaal. Ze kwam uiteindelijk terecht bij Harry Cartois, die toen ook al voorzitter was van de huidige Koninklijke Harmonie Vrijheid & Onafhankelijkheid. De lieve man wilde haar het repetitielokaal verhuren, maar hij stelde wel één voorwaarde: Sara moest een jeugdband oprichten.

Tegen alle verwachtingen in hadden we op de eerste repetitie van de Jeugdband Boutersem tien muzikanten. Er waren houtblazers, koperblazers en slagwerkers aanwezig.

Sara haar enthousiasme was erg groot en de passie om een gediplomeerde dirigente te worden groeide stilaan meer en meer. Na een 3-jarige opleiding directie bij Dieter Boffé in de Academie Regio Tienen behaalde Sara in 2021 dan ook haar diploma.  

Momenteel geeft ze Muzikale en Culturele vorming, Culture Club en Kinderacademie aan de Academie Regio Tienen en volgt ze bovendien nog een specialisatiecursus directie.